Nasıl Yapılır: Mac və ya iOS cihazınızdan bir iCloud hesabını etibarlı bir şəkildə silin və ya dəyişdirin

Tiffany Garrett

Ekran görüntüsü 2014-06-15 07.28.50

messenger zəngində ekranı necə paylaşmaq olar

Əvvəlcə, iCloud hesabını necə etibarlı bir şəkildə silmək və ya dəyişdirmək barədə başlamazdan və həqiqətən müzakirə etmədən əvvəl, iCloud hesabınızı cihazınızdan silməyiniz və ya dəyişdirməyinizə səbəb ola biləcəyi ilə bağlı fərqli ssenariləri müzakirə etməliyik.

  1. ICloud üçün bir ailə üzvü ilə eyni Apple ID istifadə edirsinizsə, əlaqələriniz, təqvimləriniz və digər məzmununuz birləşdirilə bilər və ya bir-birinizin iMessages və FaceTime zənglərini alırsınız. Verilərinizi ayrı tutmağı seçsəniz, bu ideal bir vəziyyət deyil.
  2. ICloud üçün istifadə etdiyiniz Apple ID ilə əlaqəli e-poçt ünvanı artıq etibarlı, aktiv bir e-poçt ünvanı deyil. Bu vəziyyətdə ehtiyacınız olacaq Apple ID ilə əlaqəli e-poçt adresinizi dəyişdirin .

Hesabınızda lazımi dəyişiklikləri etməyə başlamaq üçün iOS cihazı, Parametrlər tətbiqinə daxil olun və iCloud'u görənə qədər aşağıya fırladın. ICloud hesabını cihazdan silmək üçün “Hesabı Sil” düyməsinə basmaq kifayətdir. Bunu Mac-də etmək üçün Sistem Tercihlərinə daxil olun və iCloud-u seçin, sonra “Çıx” düyməsini basın.



2014-06-15 07.51.57

Bir iOS cihazındakı 'Hesabı Sil' düyməsini və ya Mac'dakı 'Çıxış' düyməsini basdığınızda aşağıdakı siqnallar eyni olacaq.

2014-06-15 07.54.12

İlk xəbərdarlıqda deyilir:

Hesabınızı silsəniz, iCloud-da saxlanılan bütün sənədlər və Photo Stream fotoları bu iPad-dən silinəcəkdir.

ICloud-da hansı növ sənədlərin saxlanıldığını görmək üçün ləğv düyməsini basın və “Sənədlər və Məlumatlar” seçimini seçin. Sənədləriniz üçün iWork istifadə edirsinizsə, bu sənədlərinizin iCloud-da saxlanıldığını göstərəcək və özünüzə e-poçtla göndərməyi və ya iTunes vasitəsilə kompüterinizə köçürməyi seçə bilərsiniz. Bir çox oyun da bu başlıq altında məlumatları saxlayacaq. Oyunlar iCloud-da məlumatları saxladıqda, ümumiyyətlə oyun tarixi, olduğunuz səviyyə, statistikanız və s.

Xəbərdarlığın digər hissəsində deyilir:

... ICloud'da saxlanılan Photo Stream şəkilləri bu iPad-dən silinəcəkdir.

Photo Stream'in olduğunu qeyd etmək vacibdir fərqli kitabxananızdakı və ya Kamera rulonundakı şəkillərdən. Photo Stream, çəkdiyiniz fotoları otuz gün qalacaqları bütün cihazlarınıza itələmək üçün iCloud istifadə edən bir xüsusiyyətdir.

Davam etmədən əvvəl, Photo Stream-in açılıb-açılmadığını anlamalısınız. ICloud Ayarlarınızın altında Photo Stream-in söndürüldüyünü deyirsə, bu xəbərdarlığın bir hissəsini görməməzlikdən gələ bilərsiniz. Ancaq Photo Stream-in açıq olduğu deyilirsə, hansı növ Photo Stream-in açıldığını görmək üçün üzərinə vurun.

Bəzi şəxslərin həm şəxsi foto yayımı, həm də paylaşılan foto yayımı aktivdir. Digərləri sadəcə birini və ya digərini yandırırlar. Bu vəziyyətdədirsə, Photo Stream şəkillərinin həqiqətən Kamera Rollunuzda saxlandığını yoxlamaq məcburiyyətində qalacaqsınız. Təhlükəsiz olmaq və peşman olmaqdansa iki dəfə yoxlamaq həmişə yaxşıdır. Davam etmədən əvvəl bu şeyləri yoxlamanız lazımdırsa, ləğv düyməsini basın.

Bir iOS cihazında Ayarlardan çıxın və Şəkillər tətbiqini açın. Ağ çubuğun alt hissəsində 'Albomlar' etiketli bir düymə və 'Paylaşılan' başqası olacaq. Albomlarda Kamera Rollunu, yaratdığınız albomları və Photo Stream şəkillərinizi tapa bilərsiniz. Paylaşılanlarda başqaları ilə paylaşdığınız və ya başqalarının sizinlə paylaşdığı fotoşəkilləri tapa bilərsiniz. Camera Roll, həmin cihazda saxladığınız şəkillər olacaq. Əllə silmədiyiniz təqdirdə bunlar cihazda qalıcı olaraq saxlanılır. Bunlara baxın, sonra Photo Stream-ə baxın və Paylaşılan Foto Axınlarını.

Photo Stream albomları var YOX cihazınızda qalıcı olaraq saxlanılır. Saxlamaq istədiyiniz fotoşəkillər Kamera Rollunuzdadırsa, əladır! Bununla yanaşı, Photo Stream və Paylaşılan Photo Stream-dəki şəkillər cihazınızda deyilsə və bunların daimi olaraq cihazınızda saxlanılmasını istəyirsinizsə, Paylaşma Düyməsinə vuraraq saxlaya bilərsiniz (yuxarıya yönəlmiş bir oxu olan kvadratı olan şəkil). . Buradan ya bir dəfəyə beş şəkil e-poçtla göndərməyi, ya da istədiyiniz qədər Kamera Rollunuza saxlaya bilərsiniz. Artıq bütün şəkillərinizdən məmnun olduğunuz üçün iCloud'u yenidən Ayarlar altından silməyə çalışaq.

2014-06-15 08.11.47

ICloud Photo Streamları silməyə hazır olduğunuzu təsdiqlədikdən sonra əlaqələriniz, təqvimləriniz, xatırlatmalarınız və Safari məlumatlarınız barədə soruşulacaqsınız. Burada düzgün cavab vəziyyətinizə görə dəyişə bilər.

Ssenari 1: Şəxsi məlumatların heç biri sizin deyil, əksinə ailənizə aiddir üzvlər IPadımdan sil seçin. Bu, iPad-də saxlanılan bütün kontaktları, təqvimləri, xatırlatmaları və Safari məlumatlarını silərək təmiz bir şifrə ilə başlamağa və yeni iCloud hesabınızı yaratmağa imkan verir. Qeyd edək ki, bu, bütün məlumatları sonsuza qədər silmir. Kontaktlar, təqvim və digər məlumatlar hələ də o iCloud hesabında saxlanılır. Bu hesaba yenidən daxil olsaydınız, eyni məlumatlar yenidən sizin əlinizdə olacaqdı.

Ssenari 2: Sizinlə ailə üzvləriniz arasında şəxsi məlumatların qarışığı IPadımda saxlayın seçsəniz, hazırda iPad-də olan bütün kontaktları, təqvimləri, xatırlatmaları və Safari məlumatlarını saxlayacaqsınız. Daha sonra öz iCloud hesabınızı yarada bilərsiniz. Bunu edərkən bütün məlumatları iCloud-a birləşdirə biləcəksiniz. Kontaktları və təqvimləri silmək, ehtimal ki, bir iOS cihazında etsəniz çox çətin və yorucu bir vəzifə olacaqdır. Kontaktları və təqvimləri silin iCloud.com və ya Mac tətbiqetmələrində, silmək istədiyiniz məlumatı seçmək və klaviaturadakı silmək düyməsini basmaqla daha sürətli və asanlaşdırmaq olar.

macbook pro-nu avtomobildə necə doldurmaq olar

Cihazımı tap iOS 7 ilə istifadə edərkən yeni bir xüsusiyyət də qurur: Aktivləşdirmə Kilidi. Aktivləşdirmə Kilidi, iCloud hesabını silmək üçün Apple ID və Parolunuzun yazılmasını tələb edən bir xüsusiyyətdir. Xüsusiyyət oğurluğun qarşısını almaq üçün hazırlanmışdır. ICloud hesabını silmək və yenisini yaratmaq istədiyiniz üçün köhnə şifrəni daxil etməlisiniz.

2014-06-15 08.26.58

Orijinal iCloud hesabı cihazdan silindikdən sonra 'Pulsuz Apple ID əldə edin' seçiminə toxunaraq yeni bir iCloud hesabı yarada bilərsiniz.

2014-06-15 08.26.51

ICloud hesabını yaratdıqdan sonra, həmin hesabı iMessage və FaceTime ilə istifadə edə bilərsiniz. Ayarlarda Mesajlara, sonra Göndər və Qəbula vurun. Köhnə Apple ID-nin siyahıda olduğunu görürsünüzsə, sadəcə “Çıx” düyməsini basın. Buradan yeni Apple ID-nizi yazın və daxil olun. Bu əməliyyatı FaceTime ayarlarında təkrarlayın və işiniz bitdi!

FTC: Gəlir qazanan avtomatik iştirak əlaqələrindən istifadə edirik. Daha çox.