Nasıl Yapılır: Mac və ya iOS cihazınızdan bir iCloud hesabını etibarlı bir şəkildə silin

Tiffany Garrett

Ekran görüntüsü 2013-07-12 11.50.50

bir iphone 11 batareyası nə qədər davam edir

Bu yeni, həftəlik necə ediləcəyimiz sütununa ilk girişdir. Hər şənbə günü yeni bir qaydada yoxlayın:



Birincisi, başlamazdan və bir iCloud hesabını necə etibarlı bir şəkildə silməyi müzakirə etmədən əvvəl, iCloud hesabınızı cihazlarınızdan niyə silməyinizə ehtiyacınız ola biləcəyi ilə bağlı fərqli ssenariləri müzakirə etməliyik.



  1. ICloud üçün bir ailə üzvü ilə eyni Apple ID istifadə edirsinizsə, bunun nəticəsində bir neçə fərqli nəticə çıxa bilər. Mümkündür ki, məzmununuz birləşdirilsin və bütün şəxsi məlumatlarınız qarışdırılsın. Hər ikiniz onları sildiyiniz və yenidən əlavə etdiyiniz üçün iCloud dəyişiklikləri hər ikinizə itələdiyi üçün əlaqələrinizin yoxa çıxmasına görə ikiniz də incidirsiniz. Ayrıca bir-birinizin iMessages və FaceTime zənglərini ala bilərsiniz. Və ya biriniz iCloud-un xüsusiyyətlərindən və üstünlüklərindən istifadə edir və onlardan istifadə edir, digəri isə iCloud-a Yedəkləmə və Cihazımı Tap kimi xüsusiyyətlərdən istifadə etmir və itirir.
  2. ICloud üçün istifadə etdiyiniz Apple ID ilə əlaqəli e-poçt ünvanı artıq etibarlı, aktiv bir e-poçt ünvanı deyil. Bu vəziyyətdə, gələn həftəki məqalədə müzakirə edəcəyim Apple ID ilə əlaqəli e-poçt adresinizi dəyişdirməlisiniz.

Bir iOS cihazında Ayarlar tətbiqinə daxil olun və iCloud'u görənə qədər aşağıya fırladın. ICloud hesabını cihazdan silmək üçün böyük qırmızı “Hesabı Sil” düyməsinə basmaq kifayətdir. Bunu Mac-də etmək üçün Sistem Tercihlərinə daxil olun və iCloud-u seçin, “Çıx” düyməsini basın ...



şəkil 2

Bir iOS Cihazındakı 'Hesabı Sil' düyməsinə və ya Mac'dakı 'Çıxış' düyməsinə basdığınız zaman aşağıdakı siqnallar eyni olacaq. Xahiş edirəm siqnallardan qorxmayın.

şəkil 3



İlk xəbərdarlıq,

Hesabınızı silsəniz, iCloud-da saxlanılan bütün Photo Stream fotoları və sənədləri bu iPad-dən silinəcəkdir.

Photo Stream olduğunu qeyd etmək vacibdir fərqli kitabxananızdakı və ya Kamera rulonundakı şəkillərdən. Photo Stream, çəkdiyiniz fotoşəkilləri otuz gün qalacağı bütün cihazlarınıza itələmək üçün iCloud istifadə edən bir xüsusiyyətdir.

Davam etmədən əvvəl, Photo Stream-in açılıb-açılmadığını anlamalısınız. ICloud Ayarlarınızın altında Photo Stream-in söndürüldüyünü deyirsə, bu xəbərdarlığın bir hissəsini görməməzliyə vura bilərsiniz. Lakin, iCloud Ayarlarınız altında Photo Stream-in açıq olduğunu yazırsa, hansı növ Photo Stream-in açıldığını görmək üçün üzərinə vurun. Bəzi şəxslərin həm şəxsi foto yayımı, həm də paylaşılan foto yayımı aktivdir. Digərləri sadəcə birini və ya digərini yandırırlar. Bu vəziyyətdədirsə, Photo Stream şəkillərinin həqiqətən Kamera Rollunuzda saxlandığını yoxlamaq məcburiyyətində qalacaqsınız. Təhlükəsiz olmaq və peşman olmaqdansa, iki dəfə yoxlamaq həmişə yaxşıdır. Davam etmədən əvvəl bu şeyləri yoxlamanız lazımdırsa, ləğv düyməsini basın.

Bir iOS cihazında Ayarlardan çıxın və Şəkillər tətbiqini açın. Qara çubuğun altındakı bir iPhone və ya iPod Touch-da “Albomlar” etiketli bir düymə və “Photo Stream” adlı başqa bir düymə olacaq. Albomlarda Kamera Rollunu tapa bilərsiniz. Bir iPad-də, yuxarı hissədə, qara çubuqda Camera Roll və Photo Stream yazan bir düymə olacaq. Camera Roll, həmin cihazda saxladığınız şəkillər olacaq. Əllə silmədiyiniz təqdirdə bunlar daimi olaraq cihazdadır. Bunlara baxın. Sonra Photo Stream və Paylaşılan Foto Axınlarınıza baxın. Bunlar cihazınızda daimi olaraq DEYİL. Saxlamaq istədiyiniz fotoşəkillər Kamera Rollunuzdadırsa, əladır! Bununla birlikdə, Photo Stream və Paylaşılan Photo Stream-dəki şəkillər cihazınızda deyilsə və əvvəlcədən cihazınızda saxlanılmasını istəyirsinizsə, Paylaş düyməsini (oxu olan kvadratı olan şəkil) tıklayaraq onları cihazınıza saxlaya bilərsiniz. çölə çıxmaq üçün sağa işarə). Buradan ya bir dəfəyə beş şəkil e-poçtla göndərməyi, ya da istədiyiniz qədər Kamera Rollunuza saxlaya bilərsiniz. İndi bütün şəkillərinizdən məmnun olduğunuz üçün növbəti hissəyə keçək.

pc-də itunes ehtiyatı harada saxlanılır?

Xəbərdarlığın digər hissəsi,

... iCloud-da saxlanılan sənədlər bu iPad-dən silinəcəkdir.

ICloud-da hansı növ sənədlərin saxlanıldığını görmək üçün ləğv düyməsini basın və “Sənədlər və Məlumatlar” seçimini seçin. Sənədləriniz üçün iWork istifadə edirsinizsə, bu sənədlərinizin iCloud-da saxlanıldığını göstərəcək və onları özünüzə e-poçtla göndərməyi və ya iTunes vasitəsilə kompüterinizə köçürməyi seçə bilərsiniz. Bir çox oyun da bu başlıq altında məlumatları saxlayacaq. Oyunlar iCloud-da əşyaları saxladıqda, ümumiyyətlə oyun tarixi, olduğunuz səviyyə, statistikanız və s.

Bu sənədləri cihazınızdan silməklə işiniz yaxşıdırsa, iCloud-u yenidən Ayarlar altında silməyə çalışaq. Vəziyyətinizə əsasən mürəkkəb ola biləcəyi yer budur.

şəkil 4

İndi əlaqələriniz, təqvimləriniz, xatırlatmalarınız və Safari məlumatlarınız barədə soruşur. Bu, hansı vəziyyətdə olduğunuza görə dəyişə bilər.

Ssenari 1: Şəxsi məlumatların heç biri sizin deyil, əksinə ailə üzvlərinizə aiddir IPadımdan sil seçin. Bunu etməklə, iPad-də saxlanan bütün kontaktları, təqvimləri, xatırlatmaları və Safari məlumatlarını silir, təmiz bir şifrə ilə başlamağınıza və yeni iCloud hesabınızı yaratmağınıza imkan verir. Qeyd edək ki, bu, bütün məlumatları əbədi olaraq silmir. Kontaktlar, təqvim və digər məlumatlar hələ də həmin iCloud hesabında saxlanılır. Bu hesaba yenidən daxil olsaydınız, eyni məlumatlar yenidən sizin əlinizdə olacaqdı.

Ssenari 2: Sizinlə ailə üzvləri arasında şəxsi məlumatların qarışığı IPadımda saxlayın seçsəniz, iPad-də olan bütün kontaktlarınız, təqvimləriniz, xatırlatmalarınız və Safari məlumatlarınız olacaqdır. Daha sonra öz iCloud hesabınızı yarada bilərsiniz. Bunu edərkən bütün məlumatları iCloud-a birləşdirə biləcəksiniz. Kontaktları və təqvimləri silmək, bir iOS cihazında etsəniz çox çətin və yorucu bir vəzifə olacaqdır. ICloud.com-dan və ya tətbiqlərdə quraşdırılmış Mac-dan əlaqələri və təqvimləri silirsinizsə, silmək istədiyiniz məlumatı seçmək və klaviaturadakı silmək düyməsinə basmaqdır.

Orijinal iCloud hesabı cihazdan silindikdən sonra 'Pulsuz Apple ID əldə edin' seçiminə toxunaraq yeni bir iCloud hesabı yarada bilərsiniz.

şəkil

ICloud hesabını yaratdıqdan sonra, həmin hesabı iMessage və FaceTime ilə istifadə edə bilərsiniz. Ayarlarda Mesajlar vurun. Sonra Göndər və Al düyməsini vurun. Hələ də köhnə Apple ID-nin siyahıda olduğunu görürsənsə, sadəcə “Çıx” düyməsini basın. Buradan yalnız yeni Apple ID-nizi yazın və daxil olun. Bu əməliyyatı FaceTime ayarlarında təkrarlayın və işiniz bitdi!

alma saatında bir tətbiqi bağlayın

FTC: Gəlir qazanan avtomatik iştirak əlaqələrindən istifadə edirik. Daha çox.